.
Select Page

V letošnjem šolskem letu smo načrtovali aktivne priprave na kviz Male sive celice, ki se začne z vsakim naslednjim šolskim letom. Ker pa se je pojavila priložnost, smo se brez predhodnih priprav prijavili že letos. Vedeli smo, da se bodo učenci ob tem zabavali, računali pa smo tudi na to, da nam bo izkušnja koristila pri učinkovitejših pripravah na naslednje šolsko leto. Prijavili smo 2 ekipi, v kateri so bili učenci od 7.-9. razreda (3 člani).

Na predizbor se je prijavilo 263 ekip iz celotne Slovenije. Že v prvem tednu po prijavi nas je čakal test, ki smo ga zaradi razmer opravili preko spleta. Obe ekipi sta se super odrezali, najboljša pa je v naši regiji dosegla 3. mesto in se tako uvrstila v naslednji krog. V zmagovalni ekipi so sodelovali kapetan Žan Arsov ter člana Nataša Lomani Konda Požek in Krištof Selan.

Kmalu nas je čakalo že prvo soočanje z nasprotno ekipo, ki smo ga imeli na OŠ Šmartno v Tuhinju. Tam smo z vsemi pravilnimi odgovori premagali nasprotnikan se uvrstili v studijski del tekmovanja, kamor se od 263 uvrsti le 32 najboljših ekip v državi. Še preden se je poleglo navdušenje nad zmago, smo prejeli datum za snemanje. Vznemirjenje, ki smo ga doživljali ob tem, je bilo nepozabno. Veselili smo se dragocene izkušnje, ki nas je še čakala.

Oddaja je potekala precej drugače, kot smo navajeni iz prejšnjih sezon, a je bila kljub temu zelo zanimiva in seveda napeta. Učenci so bili pri svojem nastopu suvereni, samozavestni, pokazali so izjemno veliko znanja ter se ob krasni izkušnji veliko naučili in zabavali.

Kako smo se odrezali v oddaji, pa si lahko pogledate v soboto. Prijeten ogled.

Da pa lahko veter priprav na novo sezono usmerimo v prava jadra, vabljeni vsi učenci od 6.-8. razreda, ki bi vas priprave na tovrsten kviz še zanimale, da to sporočite mentorici na e-naslov lidija.pecjak.zgonc@os-brezovica.si. Tisti, ki ste se že javili, pa je vaša prijava že sprejeta.

Mentorica Malih sivih celic

(Skupno 966 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost