.
Select Page

17. marca je bila v šolski knjižnici že 5. bralna noč!
15 ljubiteljev branja dobrih knjig iz 8. in 9. razredov je to pomlad prebiralo različne knjige mladinskih avtorjev na temo »ZLORABLJENO ZAUPANJE« (Polona Kovač: Loverboy, Christina Kilbourne: Dragi Zaza, Susan Kreller: Slonov ne vidimo, Vinko Moderndorfer: Kot v filmu).
Drug drugemu so predstavljali prebrane knjige, si glasno brali najbolj zanimive odlomke, ustvarjali plakate, ki so jih razstavili pred knjižnico, si ogledali film Spletno ustrahovanje … Prespali so v knjižnici, brali ob svetilkah in klepetali.
Po zajtrku je sledila še poučna delavnica Društva Ključ, ki jo je vodila njihova predstavnica Manca Raušl, o različnih oblikah trgovanja z ljudmi, kako jih prepoznamo, koga obvestimo, kam se zatečemo po pomoč itd. Več lahko preberete tudi na spletni strani www.drustvo-kljuc.si ali vprašate na info@drustvo-kljuc.si.
Razšli smo se utrujeni in dobre volje. Mnenja udeležencev bralne noči potrjujejo, da je tako druženje ob branju zanimiva, ustvarjalna in zabavna oblika. Dobili sva kup predlogov in zamisli za naslednje bralne noči, tako da …

Knjižničarki Polona Raušl in Zdenka Ivančič

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost