.
Select Page

30 ljubiteljev branja  dobrih knjig  iz 6. in 7. razredov  je to jesen prebiralo različne knjige angleškega mladinskega pisatelja Roalda Dahla, čigar 100-letnico rojstva letos obeležujemo.
Drug drugemu so predstavljali Dahlove  knjige (Matilda, Danny, prvak sveta, Veliki dobrodušni velikan, James in breskev velikanka, Charlie in tovarna čokolade, Charlie in veliko stekleno dvigalo), si glasno brali najbolj zanimive odlomke, ustvarjali plakate, ki so jih razstavili v knjižnici, si ogledali film Charlie in tovarna čokolade … Prespali so v knjižnici, brali ob svetilkah in klepetali. Po zajtrku so  preizkušali različne vrste čokolade ter  natančno opisovali njihove vonje  in okuse. Tudi Roald Dahl in njegovi sošolci v internatu so  bili namreč  preizkuševalci in ocenjevalci čokolad znane angleške tovarne – od tod tudi ideja za eno najbolj znanih knjig o Charliju in Williyu Wonki oz. Majavšku.
Nato so spoznali Roalda Dahla kot pesnika in se zabavali ob njegovih Odvratnih rimah, kot je naslov pesniške zbirke s šaljivimi predelavami svetovno znanih pravljic (Pepelka, Rdeča kapica …). Preizkusili so se v kreativnem pisanju in  prebrane knjige ali odlomke, podobno kot on, upesnili.
Razšli smo se utrujeni in dobre volje. Mnenja udeležencev bralne noči potrjujejo, da je tako druženje ob branju zanimiva, ustvarjalna in zabavna oblika. Dobili sva kup predlogov in zamisli za naslednje bralne noči, tako da …
Knjižničarki Polona Raušl in Zdenka Ivančič

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost