.
Select Page

Na OŠ Brezovica pri Ljubljani smo letos s šestimi učenci (Luca Marinko, Špela Gašperut Pejovnik, Lia Murn,  Neža Čop, Pika Kovač, Gal Myint) dosegli velik uspeh. Udeležili smo se tekmovanja Pokal učenjakov (World Scholar’s Cup) in se uvrstili na turnir šampijonov, ki je potekal na Yale univerzi, ZDA od 9. – 14. 11. 2017.

Tekmovanje je iz akademskega stališča zelo zahtevno. Učenci so morali preštudirati 6 predmetnih področij (znanost in tehnologija, teorije zarot, literatura, umetnost in glasba, moderne mitologije, napovedovanje prihodnosti), tekmovali so pa v treh debatah, pisanju eseja, individualnem testu (120 vprašanj) in skupinskem testu. Tekmovanje poteka v angleškem jeziku.

Najprej smo se udeležili regionalnega tekmovanja v mesecu januarju v Ljubljani, kjer je tekmovalo okrog 300 tekmovalcev. Na tem tekmovanju smo se uvrstili naprej, na globalno raven v Atene, Grčija. Na globalni ravni je tekmovalo 1500 tekmovalcev iz 42 držav. Konkurenca je bila izjemna. Večini drugih tekmovalcev je angleščina materin jezik, ali pa gre za otroke, ki hodijo na privatne, mednarodne šole. Ponosni smo, da smo se na tako zahtevnem tekmovanju uspeli uvrstiti na končno raven, to je tekmovanje šampijonov na Yale univerzi. Na Yale univerzi je tekmovalo 2200 tekmovalcev iz 55 držav sveta.

Izkušnja je bila nepozabna. Tekmovanje smo zapustili polni dogodivščin, vtisov, novih izkušenj in znanj ter prijateljev iz celega sveta. Domov smo se vrnili s srebrnimi medaljami. Čestitke otrokom!

Na tem mestu bi se radi zahvalili donatorjem in sponzorjem, ki so nam v veliki večini pomagali pokriti stroške, da smo se tekmovanja sploh lahko udeležili. Zahvala za finančno podporo gre:

– Šolskemu skladu OŠ Brezovica,

– županu občine Brezovica, g. Metodu Ropretu,

– podjetju KRKA d.d.,

– podjetju AL-KO THERM d.o.o.,

– Petki za nasmeh,

– Leo klubu Ljubljana Tivoli,

– Rok fundaciji,

– podjetju Alta 5,

– Prigo d.o.o.

– staršem donatorjem.

Zahvalili bi se radi tudi podjetju Žito d.o.o., ki nam je podarilo čokoladice Gorenjka in Šumi bonbone, da smo udeležence kulturnega sejma, poleg predaje promocijskega materiala, pogostili tudi s slovenskimi izdelki. Podjetje Na Pot d.o.o. je prispevalo ekipne majice, tiskarstvo Košenina Miha pa je poskrbelo za tisk na majice.

Hvala za vso pomoč.

Mentorica Marjana Hvalec

(Skupno 879 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost