.
Select Page

Zaključil se je Teden otroka: »Skupaj se imamo dobro«

V projektu Tedna otroka z naslovom »Skupaj se imamo dobro«, ki je potekal od 3. – 9. oktobra, je sodelovalo 31 oddelkov celotne šole, kar si štejemo v izjemen uspeh. Projekt nas je na nivoju celotne šole zelo povezal, kar nam je po koronskem času že pošteno manjkalo.

Cilj akcije je bil odklopiti se od elektronskih naprav in se priklopiti na druženja z vrstniki, starši, sosedi, prijatelji…v živo.

Učenci so prvi dan pripravili plakate, na katere so se podpisali. Razobesili smo jih v avlo šole, kjer so bili vidni vsem ob odhodu in izhodu v šolo. Ker so bili prazni zelo »žalostni«, smo jih cel teden dopolnjevali z listki, na katere smo narisali ali napisali, kako smo dobro vnovčili čas namesto elektronskih naprav. Tekom tedna so se listki množili in plakati so postajali že pravi lepotci. Učenci so se ob njih ustavljali, dobili še kakšen namig, idejo, se ob tem družili in se veliko pogovarjali. Vsi učenci so imeli zatem 1 teden časa, da so si plakate ogledali in razmislili, kateri jih je najbolj navdušil, nagovoril, očaral. Ob tem smo po razredih zbirali glasove za najboljše in jim le te tudi podarili v posebno skrinjico. Opazili smo, da se ob plakatih ustavljajo tudi starši, ki v šolo prihajajo, potrudili pa se bomo, da jih bomo razstavili še ob kakšni drugi priložnosti.

Vsem sodelujočim razredom in razrednikom se zahvaljujemo za čudovite izdelke, zmagovalcem pa čestitamo.

Mentorice: Katarina Fišer, Vesna Pregelj, Nika Bošnjak in Lidija Pečjak Zgonc

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost