.
Select Page

Tekmovanja

Organizirali bomo šolska tekmovanja, udeležili pa se bomo tudi regijskih in državnih tekmovanj, če se bomo tja uvrstili. Seznam in razpored tekmovanj se bo  nahajal na spletnih straneh MŠŠ.

Tekmovanja

Matematika, Fizika, Astronomija, Razvedrilna matematika, Naravoslovje

WORLD SCHOLAR’S CUP (POKAL UČENJAKOV)

Na OŠ Brezovica pri Ljubljani smo letos s šestimi učenci (Luca Marinko, Špela Gašperut Pejovnik, Lia Murn, Pika Kovač, Neža Čop, Gal Myint) dosegli velik uspeh. Udeležili smo se tekmovanja Pokal učenjakov (World Scholar’s Cup) in se uvrstili na turnir šampijonov, ki bo potekal na Yale univerzi, ZDA v mesecu novembru 2017.

Tekmovanje je iz akademskega stališča zelo zahtevno. Učenci so morali preštudirati 6 predmetnih področij (znanost in tehnologija, teorije zarot, literatura, umetnost in glasba, moderne mitologije, napovedovanje prihodnosti), tekmovali so pa v debatah, pisanju eseja, individualnem testu (120 vprašanj) in skupinskem testu. Tekmovanje poteka v angleškem jeziku.

Najprej smo se udeležili regionalnega tekmovanja v mesecu januarju v Ljubljani, kjer je tekmovalo okrog 300 tekmovalcev. Na tem tekmovanju smo se uvrstili naprej, na globalno raven v Atene, Grčija. Na globalni ravni je tekmovalo 1500 tekmovalcev iz 42 držav. Konkurenca je bila izjemna. Večini drugih tekmovalcev je angleščina materin jezik, ali pa gre za otroke, ki hodijo na privatne, mednarodne šole. Ponosni smo, da smo se na tako zahtevnem tekmovanju uspeli uvrstiti na končno raven, to je tekmovanje šampijonov na Yale univerzi.

Na tej  povezavi si lahko ogledate kratek video s slikami o vtisih iz tekmovanja v Atenah.

Na žalost so takšna tekmovanja povezana z velikimi stroški. Ker pa bo to že naše drugo mednarodno tekmovanje v tem letu, nam stroški udeležbe na tekmovanju predstavljajo veliko finančno breme. Če imate možnost, bi vas prosili za pomoč. Pomagate lahko z donacijo na šolski sklad OŠ Brezovica pri Ljubljani, ali pa morda poznate nekoga, ki bi bil pripravljen velik uspeh naših učencev tudi finančno podpreti.

Otroci so dokazali, da se lahko merijo z najboljšimi. Pomagajmo jim, da uresničijo svoje cilje in se udeležijo tekmovanja na Yale univerzi.

Sredstva lahko nakažete na šolski sklad OŠ Brezovica pri Ljubljani:

SI 56 0120 8603 0645082

Sklic: 299900

Namen: WSC YALE

Hvala.

mentorica Marjana Hvalec

TEKMOVANJE IZ ZNANJA ANGLEŠKEGA JEZIKA – 8. RAZRED

Na tekmovanju iz znanja angleškega jezika za 8. razred, so naši učenci dosegli naslednja priznanja: SREBRNO PRIZNANJE: Jana Lovka, 8. aBRONASTO PRIZNANJE: Pika Kovač, 8. b,  Hana Lupinc Korošec, 8. a, Luka Ponikvar, 8. c, Lana Šturm, 8. a Iskrene čestitke za dosežene rezultate!       Mentorica: Marjana Hvalec

MALE SIVE CELICE

V sredo, 28. 9. 2016, sta se dve ekipi udeležili regijskega predtekmovanja Male sive celice na OŠ Toma Brejca v Kamniku. Tekmovanja se je udeležilo kar 36 ekip, v oddajo so se uvrstile samo štiri ekipe. Naša ekipa (Domen Skornšek, 9. c, Gal Myint, 8. c ter Janina Benedik, 7. a) je bila ena izmed njih. Z velikim vznemirjanjem smo čakali 14. 11. 2016, dan, ko smo se pomerili z nasprotno ekipo v studiu RTV Slovenija.

Obe ekipi sta se v oddaji odrezali zelo dobro. Od vseh vprašanj v oddaji so naši učenci napačno podali samo en odgovor, nasprotna ekipa pa dva.  Potem je nasprotna ekipa pridobila Brihtolina, pridobila dvojne točke za pravilen odgovor in nadoknadila razliko. Tehtnica se je prevesila v labirintu, kjer smo mi tvorili besedo, ki je bila za črko krajša od nasprotne ekipe. Tako smo tekmovanje izgubili za eno točko, a ostali vseeno ponosni na svoje znanje in možnost, da smo se lahko v znanju preizkusili pred televizijskimi kamerami. Oddaja je bila krasna možnost, da so učenci tekmovalci in navijači spoznali kako poteka snemanje oddaje, koliko je prekinitev, vznemirljiva je bila misel, da bodo tudi oni na televiziji, slikali so se z nekaterimi slovenskimi igralci, hkrati so se pa v oddaji tudi marsičesa naučili. Krasna izkušnja, jo bomo z veseljem ponovili v upanju, da se še uvrstimo v oddajo. Mentorica: Marjana Hvalec

GEOGRAFSKO TEKMOVANJE

Pozdravljen/a in vljudno vabljen/a,

priprave na geografsko tekmovanje bodo potekale vsak v četrtek na preduri in sicer začnemo  naslednji četrtek s preduro 17. 09. v učilnici geografije (št. 103).

Tekmovanje bo na:

  • šolski ravni 24.11. ob 13.00 uri in na
  • območni ravni 26.1.2021 ob 14.00 uri.

PRAVILNIK TEKMOVANJA

SEZNAM LITERATURE

Vabljen/a!

Mentorica: Barbara Muhič

Dostopnost