.
Select Page

Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke in šolajočo mladino, vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje.

Izvedba Tradicionalnega slovenskega zajtrka bo potekala v petek, 15. novembra 2024. Za učence razredne stopnje na matični šoli in podružnici se bo zajtrk delil ob 8.00 uri v matičnih učilnicah (drugi razredi ob 7.20 uri). Za učence predmetne stopnje pa ob 8.15 uri v jedilnici in učilnicah, kjer imajo prvo uro za učence, ki malicajo v razredu. Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz črnega kruha- Pekarna Kovač, bio mleka- Mlekarna Krepko, bio masla- Mlekarna Krepko, bio medu – Čebelarstvo Peček in bio jabolka sorta Topaz – kmetija Bregar. Letos se pridružujemo pripravi Tradicionalnega slovenskega kosila v tem tednu: ponedeljek -pečen piščanec, mlinci, dušeno rdeče zelje in petek: jota s bio kislo repo in suhim mesom in skutini štruklji /ajdovi štruklji z oreh.

Na šolo v tem tednu pride čebelar in bo predstavil svoje delo in pomen čebel učencem 5. razredov.

 

 Irena Kambič

(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost