.
Select Page

Ker se čas odločitve o nadaljevanju šolanja in izbiri poklicne poti za učence 9. razreda vsako leto hitro približa, iščemo načine, ki bi mladim omogočili premišljene odločitve, podprte z dovolj informacijami.

Z namenom želje po boljši, prijaznejši in predvsem bolj kakovostni predstavitvi kam in kako osnovnošolce, ki zaključujejo s šolanjem, sploh vpisati, smo se osnovne šole Brezovica pri Ljubljani, Polhov Gradec, Preserje, Horjul in Dobrova že 10. leto zapored povezale pri organizaciji obsežne predstavitve srednjih šol, za katere naši učenci izkazujejo največ interesa. Tako se je v torek, 15. 11. 2022, od 17. do 19. ure v prostorih Osnovne šole Brezovica pri Lj predstavilo 35 srednjih šol, predstavniki Policije, Želve in Slovenske vojske.

Prireditev je potekala v sejemski obliki. Predstavniki srednjih šol, tako profesorji kot dijaki, so predstavili značilnosti in posebnosti svoje šole in bili na voljo za natančnejše informacije in nasvete.

V prostorih osnovne šole Brezovica pri Lj so mladi in njihovi starši lahko od blizu spoznali različne poklice ter srednješolske programe, se pogovarjali s profesorji in dijaki iz srednjih šol in se s pomočjo osebnih izkušenj spoznali s tem, kaj jim nadaljnje izobraževanje pravzaprav prinaša. Devetošolci so se lahko pozanimali, kakšne so možnosti za zaposlitev in nadaljnji študij pri konkretnih poklicih oziroma srednjih šolah. In kar je najbolj pomembno, otroci devetega razreda so lahko dobili zelo jasno sliko o tem, kaj se jim pravzaprav septembra prihodnje leto obeta. Odličen obisk otrok in staršev je le dokaz o praktični vrednosti tržnice poklicev, ki je tudi tokrat potekala brezhibno. 

Prepričani smo, da ste obiskovalci pridobili kakovostne informacije neposredno od samih izvajalcev srednješolskega izobraževanja, ki so zelo pomembne za odločitev za nadaljnje šolanje. Hvala vsem, ki ste dogodek znali konstruktivno izkoristiti in vsem, ki ste že sproti in tudi kasneje poročali o dobri ideji in organizaciji tovrstne prireditve.

Ob tem se še enkrat zahvaljujemo vsem organizacijam, ki so nas obiskali ter učencem in učenkam OŠ Brezovica pri Lj, ki so na dogodku pomagali skrbeti, da je vse potekalo, tako, kot mora.

Na svidenje naslednje šolsko leto.

Lidija Pečjak Zgonc, organizatorka Tržnice poklicev

Meta Trček, ravnateljica gostujoče šole

20221115_171309

Slika 1 of 29

(Skupno 298 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost