.
Select Page

20.1. in 21.1.2023 se je na šoli odvil že 8. Tabor za nadarjene učence, ki je letos potekal v znamenju pravljic. Učenci so se ga aktivno udeležili in kot vsako leto napolnili mesta do zadnjega.

Na taboru smo se igrali gledališče in presenetili samega sebe, kako hitro se zmoremo preleviti v popolnoma druge osebnosti. Spoznavali smo pravljično Slovenijo in se ob tem tudi aktivno učili in fino imeli. Ko se je stres celega tedna že dodobra nabral, smo ga s tehnikami SOS nad stres tudi uspešno obvladali. Sproščeni smo se podali v karamelno fantazijo in ustvarjali pravljične lizike, ki so se kar hitro tudi izgubile v naših želodčkih. Potovali smo v raznoliko in zanimivo USA. Kraljične so si lahko oblikovale svoje frizure s tehnikami oblikovanja kit, ki so jih spoznale. Učenci so lahko preoblikovali doslužene uporabne dežnike, ki bodo kmalu pravljično okrasili avlo šole. Vsi smo si ustvarili unikatno poslikane skodelice za čaj ali kosmiče in s tem morda razveselili tudi naše najbližje. Spoznavali smo čarobni svet Švice, Avstrije in Nemčije, kamor smo le v mislih, a zelo doživeto, tudi odpotovali. Pripovedovali smo si zgodbe, in to kar v angleščini. Vmes nas je spet stresel stres, a nič hudega, saj je to bila le tema ene izmed delavnic, kjer smo se naučili, kako ga zgrabimo za roge. Naredili smo pravljična mila za domov in jih z veseljem poduhali še pred odhodom. Ustvarili smo pravljico o boljšem jutri. Pogumni so se podali v pravljični hodnik strahu in v »escape room«, kjer smo morali pokazati nekaj dodatnega znanja s pravljic. Ustvarili smo vsak svojo pravljično risbo, ki že krasi šolske hodnike.

Ob vsem tem smo še zelo dobro jedli, se igrali, družili, se zabavali in predvsem veliko novega naučili. Veselimo se podobnih dogodkov tudi v prihodnje, saj ima takšno medgeneracijsko povezovanje in tako raznovrstna izbira dejavnosti res posebno dodano vrednost.

Hvala vsem učencem, ki so si nam upali pridružiti, staršem, ki so nam zaupali otroke, učiteljem, ki so žrtvovali svoj čas in energijo in nam tabor zelo popestrili.

Na svidenje drugo leto.

Mentorici tabora Barbara Kavčnik Rogelj in Lidija Pečjak Zgonc

(Skupno 460 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost