.
Select Page

Uporaba zaščitne maske v šolah ni več obvezna

Brezovica pri Ljubljani, dne 07.03.2022

Spoštovani,

sporočam, da v skladu z objavljenim odlokom z dne 4. 3. 2022 od 5. 3. 2022 uporaba zaščitne maske za učence in dijake ni več obvezna ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Prav tako uporaba zaščitne maske ni obvezna za strokovne delavce in druge zaposlene, ki z njimi sodelujejo pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega programa v osnovnem in srednjem šolstvu.

Lep pozdrav
Meta Trček, ravnateljica

 

Spoštovani starši,

vlada je 19. 2. 2022 objavila nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok je začel veljati v ponedeljek, 21. 2 2022. Za področje vzgoje in izobraževanja so poglavitne naslednje novosti: da se za vstop v šolo opušča ugotavljanje izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT) in da se ukinja samotestiranje v šolah, tako za učence kot tudi za zaposlene.

Z ukinitvijo samotestiranja učencev se ukinja tudi možnost izobraževanja na daljavo. Zato od ponedeljka, 28.2.2022, v šoli z veseljem pričakujemo vse učence za celoten čas pouka.

Bolj natančnih navodil glede sprememb nismo dobili oz. so nas opozorili, da vsa ostala navodila ostajajo nespremenjena. Tudi obvezno nošenje mask v šoli trenutno ostaja nespremenjeno.

Govorilne ure v marcu bomo še vedno izpeljali na daljavo. Na govorilne ure vabimo vse starše. Še vedno velja, da je možno izvesti govorilne ure tudi osebno. Zato vse, ki menite, da bi rešitve hitreje in bolje našli osebno, vabim, da se z učitelji dogovorite za izvedbo govorilnih ur v šolskih prostorih. Upam, da bomo v aprilu že vse lahko povabili na govorilne ure v šolo, saj ugotavljamo, da je obisk na govorilnih urah od kar potekajo na daljavo, močno upadel.

V priponki okrožnica MIZŠ, ki govori o spremembi ukrepov.

PRIPONKA: Izvajanje Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

 

Lep pozdrav
Meta Trček, ravnateljica

 

 

(Skupno 2.313 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost