.
Select Page

prilogi št. 1 je seznam srednjih šol v OSREDNJESLOVENSKI REGIJI, kamor se učenci OŠ Brezovica pri Ljubljani najpogosteje vpisujejo. Tu najdete tudi informacije o vrsti programov, ki jih razpisuje posamezna srednja šola, o nazivu poklicne/strokovne izobrazbe, času trajanja izobraževanja in št. razpisanih mest. 

Na spletni strani VPIS V SREDNJO ŠOLO  je celoten Razpis za vpis v srednje šole (celotna Slovenija), kjer so med drugim predstavljene tudi vrste srednješolskih izobraževalnih programov, splošni in posebni pogoji za vpis, postopki prijave in vpisa, merila za izbiro v primeru omejitve vpisa in druge pomembne informacije.

Na povezavi SREDNJEŠOLSKI VPISNIK se nahaja Srednješolski vpisnik 2023. Devetošolci jih bodo v tem tednu prejeli tudi v fizični obliki.

V njem najdemo številne za devetošolce in starše pomembne in hkrati zanimive informacije v povezavi z vpisom v srednje šole, npr. seznam srednjih šol po regijah, razlike med posameznimi srednješolskimi  programi, koristni napotki pred vstopom v srednjo šolo, informacije o štipendijah ipd. V drugem delu vpisnika najdemo več informacij in nasvetov o informativnih dnevih, vajeništvu, deficitarnih poklicih, štipendijah, dijaških domovih.

Prijetno branje.

Lidija Pečjak Zgonc

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost