.
Select Page

Namesto po beneških kanalih smo lani pluli po Ljubljanici, saj je zaradi zapletov z epidemijo nagradni tradicionalni izlet v Benetke kar trikrat odpadel.
Na srečo pa se Benetke pogrezajo počasi in tudi obljubljene vstopnine za v mesto še ne pobirajo. V odlični družbi bralcev, zvestih dobri knjigi in devet let Bralni znački, smo se tako v organizaciji ZPM Ljubljana Vič-Rudnik in Turistične agencije Borger-gremo odpeljali v Italijo. Ogledali smo si glavne znamenitosti, se fotografirali, poskusili pico in sladoled ter se imeli prijetno. Benetke vedno znova očarajo in presenetijo …
Nagradni izlet so v celoti finančno omogočili OŠ Brezovica, Šolski sklad OŠ Brezovica in Občina Brezovica, ki se vsa leta zavedajo, kako pomembno je vzpodbujanje in razvijanje branja v osnovni šoli.
Letošnji zlati bralci, kar 32 jih je, so:
9. a: Urška Učakar, Nika Smiljanić, Tanaja Žnidaršič, Isabela Mord, Rožle Rihtar, Kevin Milinčič, Peter Mrak, Maks Susman, Brina Kolar, Maks Brolih in Jerneja Vratnik.
9. b: Krištof Selan, Gal Čuden, Gašper Pregl, Anja Klančar, Tjaša Smrtnik in Eva Plestenjak.
9. c: Marko Turk, Vita Zupanc, Manja Zupančič, Brina Žagar Slana, Tisa Strbad, Ela Sosič in Sara Rus.
9. d: Zara Smrtnik, Nives Angelski, Frida Vidanovski, Žana Gianini, Ajda Homar, Anton Tibalt Martinjak, Svit Bašin in Nejc Kmetič.
Društvo bralna značka je pa je vsem slovenskim zlatim bralcem podarilo poučno in atraktivno knjigo avtorice Tine Bilban in ilustratorja Ivana Mitrevskega – Petdeset abstraktnih izumov.
Naj živi branje!
Mentorici Polona Raušl in Zdenka Ivančič

(Skupno 458 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost