.
Select Page

V ponedeljek, 10. 12. 2018 smo zaključili dobrodelni teden »ZA OTROŠKI NASMEH«, ki ga je organiziral RKS – OZ Ljubljana. Na šoli Brezovica in POŠ Notranje Gorice smo zbirali darove za novoletno obdaritev otrok iz socialno in materialno ogroženih družin.

Po končani dobrodelni akciji smo prostovoljci (učenci interesne dejavnosti PROSTOVOLJSTVO), ki smo bili tudi koordinatorji tega projekta, zbrane darove odpeljali na sedež RK Ljubljana. Ta bo v mesecu decembru za otroke socialno in materialno ogroženih družin organiziral predstave s prihodom dedka Mraza, ki jim bo zbrana sredstva podaril kot darila. Prav tako bodo darove uporabili v dnevnem centru RK za pripravo paketov, ki jih delijo družinam.

Hvala vsem prostovoljcem, ki ste dnevno skrbeli, da je projekt potekal nemoteno, hvala staršem in učiteljem, ki ste vzpodbujali otroke in učence k solidarnosti.

Posebej hvala učencem in vsem ostalim, ki ste zelo sočutno in odgovorno polnili škatle namenjene prispevkom »ZA OTROŠKI NASMEH«.

Zbrali smo 61 parov nogavic, 33 parov rokavic, 52 kap, 4 šale, 15 kosov drugih oblačil, 16 kg čokolad in čokoladnih izdelkov, 10,8 kg bonbonov, 15,8 kg piškotov in napolitank, 5,9 kg suhega sadja in oreščkov, 21 zvezkov, 4 knjige, 10 kosov didaktičnih revij, 21 kosov različnih igrač, 11 kosov materiala za ustvarjanje, 6 paketov barvic, flomastrov in drugo.

S tem smo prispevali za lepši vsakdan otrok in na ta način pri naših učencih vzpodbudili solidarnost, sočutje in kulturo donatorstva.

Hvala za sodelovanje!

Barbara Žaler Černe in Klaudija Pahor

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost