.
Select Page

Šah

BREZOVŠKI  ŠAHISTI  USPEŠNI  NA  DRŽAVNEM  PRVENSTVU

Radenci. Na državnem prvenstvu v standardnem šahu so se brezovški šahisti dobro odrezali. V kategoriji do 8 let starosti je nastopil še ne sedemletni Nikolaj Praznik in v konkurenci 15 igralcev zadel 6. mesto.

Vrstni red:

 1. Aleksandr Konopatskyi      8,5 točk
 2. Maksim Krajnc                    8 točk
 3. Tibor Veber                         6,5  točk
 4. Nikolaj Praznik                  5 točk itn.

V kategoriji do 14 let je Gašper Sever zasedel 8. Mesto, Val Vodnik pa 14. mesto med 24 udeleženci.

Vrstni red:

 1. Matic Lavrenčič           8 točk,
 2. Bine Markošek             8 točk,
 3. Jernej Kozlovič             7,5 točk,
 4. Gašper Sever            4,5 točke,
 5. Val Vodnik                  4,5 točke itn.

Na DP v pospešenem tempu je v kategoriji do 8 let starosti Nikolaj Praznik med 17 deleženci s 5 točkami zasedel 6. mesto. V kategoriji do 14 let pa je Val Vodnik zasedel 12. mesto s 5 točkami, Gašper Sever pa 17. mesto s 4,5 točkami. Nastopilo je 30 igralcev.

Anton Praznik

 

 
Zmagovalec ciklusa 8. turnirjev OLM je Bine Markošek iz Ljubljane
Gašper Sever novi prvak OŠ Brezovica za šolsko leto 2021/22
Z osmim turnirjem se je končal ciklus turnirjev OLM za šolsko leto 2021/22. Prvih sedem turnirjev nas je pestila epidemija Corone virusa, zato smo bili primorani te turnirje izpeljati preko Lichessa. Nazadnje se je epidemija na koncu le toliko uskočila, da smo zadnji turnir lahko izpeljali, na veliko veselje udeležencev, v živo. Zadnji turnir je imel rekordno udeležbo, saj je nastopilo kar 41 udeležencev iz vse Slovenije, iz Ljubljane, Slovenj Gradca, Sežane, Komende, Postojne in okoliških krajev, Na zadnjem turnirju je zmagal Miha Žmaucar iz Ljubljane, ki je to opravil v slogu prišel, videl, zmagal, – veni, vidi, vici, kot bi rekli stari Rimljani. Sicer pa je bil boj za prvaka oster in neizprosen do zadnje poteze. Na koncu je kar 5 igralcev zbralo enako številu točk, 5, a je o zmagovalcu odločil dodatni kriterij, kjer se je šahovska boginja Caissa najbolj prijazno nasmehnila Mihu Žmaucarju.
V zadnjem krogu smo pričakovali hudo borbo za naslov šolskega prvaka, kjer je dobro kazalo lanskemu prvaku Valu Vodniku, ki pa je v finišu popustil in tako je novi šolski prvak postal Gašper Sever. Na zadnjem turnirju je zablestel Lovro Nagy, ki je presenetil vse in v fotofinišu s 6. mestom zasedel 3. mesto na prvenstvu OŠ Brezovica, hkrati pa je zasedel presenetljivo 2. mesto v skupni uvrstitvi v kategoriji do 12. let v ciklusu OLM. V kategoriji do 9 let pa je zmagovalec ciklusa postal šest in pol-letni Nikolaj Praznik iz Brezovice.
Vsem iskreno čestitamo!
 
 
 

Zmagovalec je Leo Glavač
 
7. turnir OLM je bil zelo dramatičen, saj je štirikratni zmagovalec doslej Bine Markošek le imel nekoliko slabši dan, saj je izgubil 2 partiji in se na koncu moral zadovoljiti s 5. mestom na turnirju. Tokrat sta imela t. i. imenovani mrtvi tek Aljoša Keber in Leo Glavač, ki sta na koncu zbrala po 5,5 točke in delila prvo mesto. Zaradi boljšega dodatnega kriterija se je zmaga nasmehnila Leu Glavaču, ki je čudežno rešil slabši položaj v derbiju z Aljošo Kebrom, za katerega še nismo ugotovili, ali je bil izgubljen ali ne. Na turnirju so blesteli mladi brezovški talenti, šestletnika, Filip Hrženjak in Nikolaj Praznik. Nikolaj je osvojil 7. mesto med 30 igralci, Filip pa 18. mesto. V kategoriji do 9 let pa je Nikolaj osvojil zlato, Filip pa srebrno medaljo. Odličen pa je bil tudi Lovro Nagy, ki je v kategoriji do 12 let osvojil srebrno medaljo.
 
 
Tunir je že nastavljen in se lahko že prijavite. Postopek prijave je enak kot pri prejšnjih turnirjih.

REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ŠAHU – PTUJ, 9.4.2022
 
V kategoriji do 12 let je bila OŠ Brezovica na 9. mestu med 18 ekipami. Fantje so dosegli 4 zmage, 4 poraze in en neodločen izid.
Posamezni dosežki po deskah:
1. Liam Di Batista     5 točk iz 9 partij.
2. Lovro Artač           3,5 točke/8,
3. Patrik Vidovič        3 točke /7,
4.Voranc Jeraj           1 točka/4
5, Nikolaj Praznik       5,5 točk/8
 
Pohvaliti velja zlasti Liama na 1. deski, ki je bil s 5 točkami odličen, pa tudi Nikolaja Praznika, ki je zbral 5,5 točk iz 8 partij. Glede na to, da je bila naša ekipa po starosti daleč najmlajša, je rezultat odličen. Večina igralcev te ekipa bo lahko v tej konkurenci nastopala še 3 leta!
 
 
Fantje v kategoriji do 15 let so dosegli 7. mesto med 14 ekipami. 5 dvobojev smo zmagali, 4 pa izgubili.
Že z enim remijem več bi bili peti, z eno zmago več pa celo četrti. Manjkalo je malo športne sreče. Rezultati po deskah pa so naslednji:
1. Val Vodnik               6 točk iz 9 partij,
2. Gašper Sever          6 točk iz 9,
3. Žiga Čepeljnik         3 točke iz 5,
4. Lovro Nagy              6 točk iz 9,
5. Andraž Korošec       2 točki iz 4.
Val, Gašper in Lovro so dosegli zelo dobre rezultate, za kaj več od 7. mesta pa je malce zmanjkalo. Je pa treba povedati, da bo ta ekipa še dve leti lahko nastopala v tej postavi, trije od te ekipe pa še celo tri leta, kar je naš adut za naprej. Pri zmagovalcih in še nekaterih drugih ekipah z vrha pa bo že prihodnje leto menjava generacij, kar pomeni, da naš čas šele prihaja.
 
 

Na 6. turnirju OLM se je zbrala najmočnejša udeležba doslej, kar 32 igralk in igralcev. Tokrat je spet nastopila tudi aktualna evropska prvakinja v kategoriji deklic do 10 let Anja Beber, ki je osvojila šele 7. mesto, kar priča o moči turnirja. Ponovno je zmagal Bine Markošek, že četrtič zapored v tem ciklusu. Tudi tokrat ga je izdatno varovala šahovska boginja Caissa, saj ga je Gašper Sever popolnoma nadigral, dosegel dobljeno pozicijo, a jo je po nekaj napakah celo izgubil. Markošek je s tem še povečal svojo prednost v tem ciklusu na kar 235 točk in obstaja le še teoretična pot, da ga kdo ujame.

Zelo zanimiva postaja borba za šolskega prvaka, v kateri je lanski prvak Val Vodnik zmanjšal prednost vodilnega Gašperja Severja na vsega 6 točk zaostanka, kar napoveduje hud boj do konca ciklusa. Na programu sta še dva turnirja.

 

 
UČENCEM  OŠ  BREZOVICA  DVA  NASLOVA  REGIJSKIH  PRVAKOV  V  ŠAHU
 
Preko platforme Lichess.org je bilo odigrano ekipno regijsko tekmovanje grosupeljske regije v starostnih kategorijah F – 12 in F – 15. V obeh kategorijah so brezovški šahisti zanesljivo zmagali in se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo na Ptuju 9. aprila in bo potekalo v živo.
 
Vrstni red v kategoriji F – 12:  1. OŠ Brezovica  14 točk. 
                                                2. OŠ Brinje
Za ekipo so nastopili Liam Di Batista 4 točke (iz 7 partij), Nikolaj Praznik 4 točke (iz 7), Patrik Vidovič 3 točke (iz 7), Andraž Korošec 3 točke (iz 7) in Aleksander Pihler 2 točki (iz 7).
 
Vrstni red v kategoriji  F 15: 1. OŠ Brezovica 20 točk,
                                             2. OŠ Šmarje-Sap
Za ekipo so nastopili: 1. Val Vodnik 6 točk (iz 7 partij), 2. Gašper Sever 5,5 točk (iz 7), 3. Lovro Nagy 4,5 točke (iz 7) in 4.Žiga Čepeljnik 4 točke (iz 7).
 
Iskrene čestitke in veliko uspeha na državnem prvenstvu!
 

 
UČENCI OŠ BREZOVICA SOLIDNI NA POSAMIČNEM DRŽAVNEM PRVENSTVU
 
Na državnem prvenstvu posameznikov za osnovnošolce so nastopili 3 učenci iz OŠ Brezovica.
V kategoriji fantov do 12 let je nastopil Žiga Čepeljnik, ki se je med 50 igralci uvrstil na  odlično 11. mesto. Zbral je 5,5 točk.
V kategoriji fantov do 15 let sta v izjemno močni konkurenci nastopila Val Vodnik in Gašper Sever. Odlično se je odrezal Val Vodnik, ki je zbral 5,5 točk in zasedel 14. mesto med 52 igralci. Z malo več športne sreče bi bil lahko tudi med prvo deseterico, saj bi mu to omogočilo že pol točke več. Gašper Sever pa tokrat ni ujel prave forme in je s 4 točkami zasedel 36. mesto.
 

UČENCI OŠ BREZOVICA DRUGI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU DO 9 LET
 
Včeraj je bilo odigrano posamično in ekipno DP v kategoriji do 9 let. OŠ Brezovica je zasedla odlično 2. mesto. Nastopili so v postavi Nikolaj Praznik – 7 točk iz 9 partij, Patrik Vidovič – 6 točk iz 9 partij in Lovro Artač – 5 točk iz 9 patij.
 
Vrstni red:
1. OŠ Rada Robiča Limbuš 19 točk,
2. OŠ Brezovica                   18 točk
3. OŠ Riharda Jakopiča       15,5 točk
4. OŠ Marije Vere                  14,5 točk,
5. OŠ Bogojina                      14 točk,
6. Danile Kumar Ljubljana     12,5 točk, itn
Nastopilo je 32 osnovnih šol.
 
V absolutni kategoriji do 9 let je zmagal Maksim Kranjec z 9 točkami pred Edvardom Kalohom in Nikolajem Praznikom (OŠ Brezovica), ki sta zbrala po 7 točk iz 9 partij.
Posebej pa je v kategoriji do 9 let zablestel Patrik Vidovič (OŠ Brezovica), ki je zbral 6 točk iz 9 partij in se uvrstil na 2. mesto. Odličen je bil tudi Nikaolaj Praznik, ki je zbral 7 točk in v kategoriji do 7 let postal državni podprvak.
 
Čestitke našim šahistom, ki so se tokrat spet odlično odrezali!
 

 
BREZOVŠKI  ŠAHISTI  ZMAGOVITI  NA  REGIJSKEM  TEKMOVANJU
 
V kategoriji fantje do 15 let je regijski prvak postal Val Vodnik, drugi pa je bil Gašper Sever. Oba sta se v tej kategoriji uvrstila na DP.
V kategoriji do 12 let pa je Žiga Čepeljnik zasedel 2. mesto s 6 točkami iz 7 partij in se tudi uvrstil na državno prvenstvo. Ostali šahisti do 12 let so dosegli naslednje uvrstitve: 5. Liam Di Batista 4 točke, 9. Lovro Nagy 3 točke, 10. Lev Ferfila 3 točke in 11. Voranc Jeraj 3 točke. Nastopilo je 15 igralcev.
 
ČESTITAMO!

 
Rezultati 5. šahovskega turnirja
Na 5. turnirju je spet zmagal Bine Markošek, a tokrat z dokajšno mero sreče, saj je bil v zadnji partiji s Kebrom totalno izgubljen (nasprotnik bi ga lahko matiral v 3 potezah!). Pa tudi v nekaj drugih partijah je stal slabše, a se je s pomočjo nasprotnikov in njihovih napak srečno izvlekel. Očitno je ljubljenec šahovske boginje Caisse, ki ga je cel turnir izdatno ščitila pred nevarnostmi v partijah. Od domačih šahistov je bil tokrat najboljši Val Vodnik, ki je zasedel 4. mesto. Gašper Sever pa je bil sedmi.
Velja omeniti še šestletnega prvošolčka Nikolaja Praznika, ki je zasedel 11. mesto med 32 igralci in bil najboljši v kategoriji do 9 let. Pohvaliti je treba še Patrika Vidoviča, ki je v kategoriji do 9 let osvojil drugo mesto in srebrno medaljo. V kategoriji do 12 let pa se je z osvojitvijo bronaste medalje izkazal še desetletni Voranc Jernej.
Čestitamo.
 
 

5. šahovski turnir – online

 
rezultati po 4. šahovskem turnirju
 
4. turnir OLM je imel doslej najbolj številčno udeležbo, saj je nastopilo kar 37 igralcev in igralk iz vse Slovenije.
Premočno je zmagal Bine Markošek, ki je dobil vseh 6 partij in se utrdil v skupni razvrstitvi po 4. turnirju. Od brezovških šahistov se je najbolje uvrstil Gašper Sever na 6. mestu.
Medalje v kategoriji do 9 let so ovojili Nikolaj Praznik, Patrik Vidovič in Lovro Artač (vsi Brezovica). V kategorji do 12 let je zmagal Aljaž Skarlovnik iz Slovenj Gradca pred Žigo Čepeljnikom In Lovro Nagyjem. Čestitamo za dosežke.
 
 

Razpis 4. šahovski turnir – online na platormi LICHESS
navodila za prijavo:

1. Na Lichess.org si ustvari brezplačen račun (registracija). V kolikor račun že imaš, uporabi obstoječega. Pri imenu uporabi pravo ime, če pa uporabljaš nickname, svoje pravo ime sporoči sodniku.

2. Pojdi v Skupnost – Ekipe, nato klikni Vse ekipe in v iskalniku poišči ekipo: 6. OLM. Pridruži se ekipi, za geslo pa uporabi: 6olm  (glej slike spodaj)

 

3. V Ekipi je viden turnir 4. turnir OLM (10 min + 5 sekund) na katerega klikni in obvezno izberi Pridruži se. Tako si registriran na turnir za sredo, 2. februar, ob 16.00. Vsaj 5 minut pred začetkom turnirja se priključite na spletno stran Turnirja, saj se bo turnir pričel točno ob uri, zamudnikov pa ne bo možno vključevati naknadno.

 
 

 

Rezultati 2. šahovskega turnirja
Drugi turnir OLM je imel še močnejšo zasedbo od prvega. Zmagal je Aljoša Keber iz Komende pred Binetom Markoškom iz Ljubljane in Urbanom Kekičem iz Sežane.
Zmagovalka prvega turnirja enajstletna Anja Beber, ki tokrat ni imela svojega dne in se je morala po dveh porazih zadovoljiti s 7. mestom in prepustiti skupno vodstvo po dveh turnirjih Binetu Markošku.
Čestitamo.
 
 

Objavljamo razpis za 2. turnir v šahu, ki bo v sredo, 8. 12. 2021, preko platforme Lichess. Navodila v nadaljevanju. Vabljeni k udeležbi.

Navodila za prijavo:

 1. Na Lichess.org si ustvari brezplačen račun (registracija).

Prijavite se podsvojim pravim, prepoznavnim imenom, da sodnik turnirja ve, kdo igra pod določenim imenom.

 1. Pojdi v Skupnost – Ekipe, nato klikni Moje ekipe in v iskalniku poišči ekipo: 6. OLM. Pridruži se ekipi, za geslo pa uporabi: 6olm
 2. V Ekipi je viden 2. turnir OLM (10 min + 5 sekund) na katerega klikni in obvezno izberi Pridruži se. Tako si registriran na turnir za sredo, 08. december ob 16.00. Vsaj 5 minut pred začetkom turnirja se priključite na spletno stran Turnirja, saj se bo turnir pričel točno ob uri, zamudnikov pa ne možno vključevati v turnir.

Opomba: V koliko uporabljate na Lichess.org nickname, ki ne vsebuje vašega pravega imena, ga obvezno spremenite v pravo ime in  sporočite sodniku turnirja. Kogar sodnik ne bo prepoznal po imenu, se njegovi rezultati ne bodo mogli upoštevati v vrstnem redu turnirja in ciklusa turnirjev, pa tudi ne za šolsko prvenstvo OŠ Brezovica.

Hvala in lepo pozdravljeni, Anton Praznik

Razpis 2


 
Kljub omejitvam, ki jih prinaša COVID, je bil izpeljan prvi šahovski turnir preko platforme Lichess. Znani so rezultati, ki so objavljeni na povezavah.
 

 
Tudi letošnje šolsko leto smo nadaljevali s pripravami na šahovska tekmovanja. Ker pa nam omejitve zaradi COVIDa ne dopuščajo izpeljave tekmovanja v živo, je mentor šahovskega krožka na OŠ Brezovica pri Ljubljani, g. Anton Praznik, poskrbel, da se bo le-to izvedlo preko šahovske platforme Lichess. Razpis in navodila za prijavo si preberite v nadaljevanju. Vabljeni k udeležbi.
 
Navodila:

1. Na Lichess.org si ustvari brezplačen račun (registracija). V kolikor račun že imaš, uporabi obstoječega.

2. Pojdi v Skupnost – Ekipe, nato klikni Vse ekipe in v iskalniku poišči ekipo: 6. OLM. Pridruži se ekipi, za geslo pa uporabi: 6olm

3. V Ekipi je viden turnir 1. turnir OLM 2021 22 (10 min + 5 sekund) na katerega klikni in obvezno izberi Pridruži se. Tako si registriran na turnir za sreda, 10. november, ob 16.00. Vsaj 5 minut pred začetkom turnirja se priključite na spletno stran Turnirja, saj se bo turnir pričel točno ob uri, zamudnikov pa ne možno vključevati v turnir.

Opomba: V koliko uporabljate na Lichess.org nickname, ki ne vsebuje vašega pravega imena, ga obvezno sporočite sodniku turnirja.

Razpis

 

 
Rezultati 7. turnirja lige mladih Slovenije
 
Na zadnjem turnirju se je z dobro igro izkazal domačin Gašper Sever, ki je zasedel 2. mesto. Zmagal je Primož Marinč iz Ljubljane.
 
Vrstni red: 1. Primož Marinč     6 točk
                  2. Gašper Sever     5,5 točke
                  3. Leo Glavač         4,5 točke
                   4. Val Vodnik          4,5 točke
                   5. Martin A. Flisar   4,5 točke
                   6. Urban Kekič        4 točke
                   7. Jakob Kovačič     3,5 točke
                   8. Kaja Strnad         3 točke
                   9. Simona Avguštin  3 točke
                  10. Andraž Korošec  2,5 točke
                   11. Liam Di Batista    1 točka.
 
V skupni uvrstitvi celotnega ciklusa je premočno zmagal Matic Lavrenčič iz Ljubljane.
Vrstni red: 1. Matic Lavrenčič 480 točk
                  2. Primož Marinč   351 točk
                  3. Taja Guid            340 točk
 
V skupni uvrstitvi kategorije do 12 let je zmagal Gašper Sever pred Valom Vodnikom.
Vrstni red:     1. Gašper Sever   314 točk
                      2. Val Vodnik        302 točki
                      3. Leo Glavač       269 točk
 
V skupni uvrstitvi kategorije do 9 let zmagala Anja Beber:
Vrstni red:       1. Anja Beber        177 točk
                        2. Kaja Strnad      137 točk
                        3. Jakob Kovačič   113 točk.
 
V tem izjemnem šolskem letu čestitamo vsem udeležencem šahovskih tekmovanj za njihovo vztrajnost in aktivno sodelovanje.
 
 

Objavljamo razpis 7. lige mladih Slovenije.
Vabljeni.
 

ŠAHISTI S SRCEM
Najboljši šahisti OŠ Brezovica tekmujejo tudi preko ŠD Vrhnika pod mentorstvom Antona Praznika.
V kategoriji do 12 let so postali ekipni državni prvaki.
12. 6. 2021 so nastopili na ekipnem DP v Šmarju Sap v kategoriji do 12 let in prepričljivo zmagali v konkurenci 15 ekip.
 
Končni vrstni red:
1. ŠD Vrhnika 16 meč točk (21,5 šah. točk)
2. Komenda 14 meč točk (20)
3. Ptuj 14 meč točk (18).
 
Rezultat ima še toliko večjo težo, ker smo bili na DP šele 7. nosilci in smo zmagali 8 dvobojev, premagali vse glavne favorite in le en dvoboj izgubili smo izgubili.
Za Vrhniko so nastopili, po deskah: 1. Val Vodnik 5,5 točk iz 9 partij
                                                         2. Gašper Sever  7,5 točk iz 9 partij
                                                         3. Žiga Čepeljnik 8 točk iz 9 partij.
ČESTITAMO!
 

Rezultati 7. OLM
 
V skupni uvrstitvi ciklusa OLM je premočno zmagal Matic Lavrenčič s 780 točkami, drugi je bil Primož Marinč s 372 točkami, tretji pa Leo Glavač s 352 točkami (vsi trije iz Ljubljane).
V uvrstitvi v kategoriji do 10 let je zmagala Anja Beber s 329 točkami, druga je bila Kaja Strnad 229 točk (obe iz Postojne), presenetljivi tretji pa je bil Andraž Korošec iz OŠ Brezovica s 167 točkami.
 
Vrstni red za prvenstvo OŠ Brezovica:
 
1. Val Vodnik 330 točk
2. Gašper Sever 251 točk
3. Krištof Selan 210 točk
4. Andraž Korošec 167 točk
5. David Štembal 135 točk
6. Žiga Čepeljnik 93 točk
 
 
 

Objavljamo razpis za 7. OLM, ki bo v sredo, 9. 6., ob 16. uri na OŠ Brezovica. Vabljeni.
 
 

 
Tekmovanja v šahu se nadaljujejo
Učenci so na 6. OLM ponovno dosegli odlične rezultate.
Čestitke!

 
Šahisti OŠ Brezovica državni podprvaki
 
V ekipni konkurenci fantov do 12 let je OŠ Brezovica zasedla 2. mesto z 21,5 točkami z enakim številom točk kot prvouvrščena ekipa. Fantje delijo 1.- 2. mesto z OŠ Ljudski vrt iz Ptuja, a je o prvaku odločil dodatni kriterij, ker so Ptujčani dosegli višjo posamično uvrstitev, saj je bil njihov igralec Kovačec na koncu tretji, kar je odločilo o prvaku: To pomeni, da smo z drugim mestom krepko izboljšali 5. mesto v tej konkurenci, ki smo ga dosegli leta 2019.
Vrstni red:
1. OŠ Ljudski vrt Ptuj       21,5 točke
2. OŠ Brezovica               21,5 točke
3. OŠ R. Jakopiča Lj.       17,5 točke
4. OŠ Dolenjske toplice    16 točk
5. OŠ A. Besednjaka Mb  15 točk
6. OŠ Ob Dravinji              14,5 točk.
 
Fantje so se odlično držali in dosegli izjemen uspeh. Mogoče je zmanjkala na koncu kakšna točka: Npr. Val Vodnik bi z zmago v zadnjem krogu zasedel delitev 3.- 4. mesta. V tej zadnji partiji je imel večji del partije lepo prednost, na koncu pa bi zlahka remiziral, a je po vsej sili hotel zmagati in je malce nesrečno in nepotrebno izgubil. Na koncu so naši fantje dosegli naslednje posamične uvrstitve: 9. mesto Val Vodnik 6 točk, 13. mesto Gašper Sever 6 točk, 27.mesto David Štembal 5 točk in 38. mesto Žiga Čepeljnik 4,5 točke med 76 igralci.
Lahko samo čestitamo fantom za dobro igro in izjemni rezultat na DP!
mentor: Anton Praznik
 

Šahisti OŠ Brezovica pri Ljubljani se ne dajo. Kljub koroni so se “podali” na kvalifikacije za državno prvenstvo kar na daljavo in bili pri tem zelo uspešni.
V kategoriji dečkov do 12 let so brezovški šahisti dominirali, saj so osvojili prvo, drugo in peto mesto. Nastopilo je 19 igralcev.
1. Gašper Sever 6 točk,
2. Val Vodnik 6 točk,
5.Žiga Čepeljnik 4 točke,
11.David Štembal 3,5 točke,
12. Alex Lušina 3 točke,
16.Luka Istenič 2 točki.
 
V kategoriji do 15 let je bil Krištof Selan četrti (deli je 3.-4. mesto) med 14 igralci.
Čestitamo vsem in se veselimo nastopov na državnem prvenstvu do 12 let, kamor sta se uvrstila Gašper Sever in Val Vodnik.

Ekipno regijsko prvenstvo grosupeljske regije
 
Naši fantje so bili premočni za vso konkurenco. Postali so trikratni ekipni regijski prvaki!
 
V kategoriji do 9 let so postali regijski prvaki v postavi: 1. Liam Di Batista, 2. Max Lušina, 3. Lev Ferfila, 4. Izak Stojkovič, 5. Ožbej Selan
 
V kategoriji do 12 let (nastopili smo z drugo postavo) so fantje premočno postali regijski prvaki v postavi: 1. Žiga Čepeljnik, 2. Lovro Nagy, 3. Alex Lušina, 4. Andraž Korošec
 
V kategoriji do 15 let je naša prva ekipa premočno zmagala na tekmovanju. Igrali so v postavi 1. Val Vodnik, 2. Gašper Sever, 3. David Štembal, 4. Krištof Selan, 5. Lovro Malovrh
Kot regijski prvaki so se uvrstili na DP v kategoriji do 15 let.
 
Čestitamo za tako velik uspeh!
 

 

 
 
 
Tokrat je presenetljivo zmagala še ne devetletna Anja Beber iz Postojne, sicer udeleženka svetovnega prvenstva za deklice leta 2019, ko je delila 3.-6. mesto na svetu. Tokrat je že v prvem krogu premagala glavnega favorita in doslej vodilnega v skupni razvrstitvi ciklusa OLM, Matica Lavrenčiča. Med Brezovčani je bil tokrat ponovno najboljši Val Vodnik, ki je zasedel 4. mesto.
 
 
 
 
 

Rezultati 4. turnirja

Tokrat je blestel sedemletni Aleksej Debevec, ki je zbral 3,5 točke in med 36 igralci zasedel odlično 12. mesto in prejel bronasto medaljo v kategoriji do 10 let.

Skupni vrstni red


V sredo, 22. 1. 2020, bo v jedilnici OŠ Brezovica potekal 4. šahovski turnir. Več informacij v razpisu.

Vabljeni.

Razpis – 4. turnir

 

 
Notranjsko prvenstvo v šahu za leto 2020
 
V kategoriji do 12 let je nastopila celotna naša ekipa, kar 6 igralcev.
Fantje so odigrali solidno: Val Vodnik je osvojil drugo mesto, David Štembal pa je bil tretji.
V kategoriji do 10 let je bil odličen Žiga Čepeljnik, ki je zasedel drugo mesto.
Blesteli pa so naši najmlajši šahisti s podružnične šole v kategoriji do 8 let. Din Nasić je postal notranjski prvak, osvojil je kar 6 točk iz 7 partij,  Izak Stojkovič pa je s 4,5 točkami zasedel 3. mesto. Njun uspeh je še toliko večji, saj sta stara šele 6 let in pol, šahovski krožek obiskujeta šele dobre 3 mesece, in bosta v tej kategoriji lahko nastopila tudi prihodnje leto. Vsi so si pridobili pravico nastopa na državnem prvenstvu.
 
 

Odličen uspeh Vala Vodnika na državnem prvenstvu.

Val Vodnik je na osnovnošolskem državnem prvenstvu za posameznike v kategoriji do 12 let osvojil odlično drugo mesto. Iskrene čestitke!

Končni vrstni red:
1. Lavrenčič Matic (Ljubljana)  8,5 točke
2. Vodnik Val        (Brezovica)  7 točk
3. Marinč Primož  (Ljubljana)    7 točk
 

S ponosom objavljamo tudi rezultate in fotografije šahovskega tekmmovanja, ki je potekalo v sredo, 11.12.2019.

Rezultati 3. turnirja

Skupni rezultati


Včeraj, 10. 12. 2019, so se učenci OŠ Brezovica udeležili regijskega tekmovanja v šahu na OŠ Šmarje-Sap. Učenci so se odlično odrezali.

Val Vodnik je postal regijski prvak grosupeljske regije in se je uvrstil na osnovnošolsko državno prvenstvo v kategoriji do 12 let.

V kategoriji do 9 let je postal podprvak Liam Di Batista, sledi mu tretjeuvrščeni Max Lušina.

Čestitke za vrhunske dosežke.


V sredo, 11. 12. 2019, bo v jedilnici OŠ Brezovica potekal 3. šahovski turnir. Več informacij v razpisu.

Vabljeni.

Razpis – 3. turnir


Tekmovalci so že drugič v tem šolskem letu prikazali svoje šahovske spretnosti.

Rezultati 2. turnirja

Skupni rezultati


Vabljeni na 2. šahovski turnir v jedilnici OŠ Brezovica.

razpis – 2. turnir


Prvi šahovski turnir je v celoti uspel. Čestitke vsem tekmovalcem.

Rezultati 1. turnirja

Skupni rezultati


Nova šahovska sezona se na naši šoli spet odpira.

Šahisti vabljeni na prvi turnir, ki bo v sredo, 16.10.2019, ob 15.45 v jedilnici OŠ Brezovica.

razpis – 1. turnirV sredo, 15. 5. 2019, je na OŠ Brezovica potekal zaključni turnir OLM v šahu. Tokrat je presenetljivo zmagal Tim Hočevar iz Postojne.

Skupni zmagovalec celotnega ciklusa osmih turnirjev Osrednjeslovenske lige mladih je postal Matic Lavrenčič, ki je osvojil glavno nagrado ročno uro Jacques Lemans.
Prvak OŠ Brezovica je postal Val Vodnik, drugi je David Štembal, tretji pa Krištof Selan.
Čestitke vsem tekmovalcem.
 
                                      
 

 
Razpis: 8. turnir na OŠ Brezovica pri Ljubljani
VABLJENI!
 

EKIPNO DRŽAVNO TEKMOVANJE v šahu
V soboto in nedeljo je potekalo ekipno državno prvenstvo v šahu do 12 let, na katerem je ekipa OŠ Brezovica dosegla doslej največji uspeh, 5. mesto med 34 ekipami.
Lansko 9. mesto smo izboljšali za 4 mesta! Odločilna je bila zadnja tekma z N. Jaršami, ki so bili na tekmovanju 2. nosilci, s katerimi smo igrali neodločeno in s tem dosegli odločilno meč točko za 5. mesto. Blestel je zlasti Krištof Selan, ki je na 3. deski dosegel 6 točk iz 7 partij, kar je bil 2.-3. rezultat na tekmovanju! Pohvaliti je treba tudi Gašperja Severja, ki je tako kot Krištof, dobil zadnjo partijo z N. Jaršami.
Ni odveč povedati, da smo bili med najboljšimi daleč najmlajša ekipa, saj bomo v tej kategoriji igrali z isto postavo še dve leti. Pa tudi žreb nam ni bil posebno naklonjen, saj smo se od 4 ekip, ki so bile na koncu uvrščene pred nami, srečali kar s tremi ekipami.
Čestitke vsem tekmovalcem.
 
 
 
Na sobotnem ekipnem DP do 9 let so naši nadebudneži dosegli solidno 13. mesto med 44 ekipami. V ekipi je bil najboljši Žiga Čepeljnik, ki je na posamičnem tekmovanju do 9 let med 168 igralci zasedel 30. mesto.
Ostali naši so zasedli naslednja mesta: 49. Andraž Korošec, 65. Lovro Nagy,  68. Jon Mavsar, 76. Max Lušina – vsi s po 5 točkami, in 90. Liam Di Batista s 4,5 točkami iz 9 partij.
Čestitamo.
 
 
 

 
7. turnir OLM je imel najmočnejšo zasedbo doslej. Kar trije igralci so na vrhu zbrali po 5 točk, najboljši pa je bil enajstletni Matic Lavrenčič, ki je še utrdil vodstvo v skupni uvrstitvi za glavno nagrado v ciklusu turnirjev na nedosegljivih 260 točk prednosti pred drugouvrščenim Cimpermanom.
Zaključni turnir ciklusa bo v mesecu maju.
 
 
 
Objavljamo že 7. razpis OLM na OŠ Brezovica. Vabljeni.
 

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO
 
V soboto, 16. marca, je na ekipnem DP osnovnih šol nastopilo 19 ekip. Zasedli smo 15. mesto in pustili 4 ekipe za seboj. Dva dvoboja smo igrali neodločeno, dva smo zmagali, štiri pa izgubili. Fantje so imeli še nekaj krasnih pozicij, ki pa jih zaradi neizkušenosti niso izkoristili. Na  1. deski je bil Val Vodnik zelo soliden, zbral je 3,5 točke iz 8 partij. Je pa na 4. deski blestel desetletni Gašper Sever, ki je vskočil v ekipo zaradi slabih rezultatov drugih in je zbral izjemnih 5,5 točk iz 6 partij!!! Tudi igra, ki jo je pokazal, je bila odlična, sploh v primerjavi z drugimi.
Bili smo daleč najmlajša ekipa (vsaj 3-4 leta mlajša od ostalih konkurentov) na DP in lahko rečem le to, da naš čas šele prihaja.
 
Čestitamo.
 
 

POSAMIČNO ŠOLSKO ŠAHOVSKO PRVENSTVO – področje GROSUPLJE

Šahisti OŠ Brezovica so se udeležili tekmovanja v Grosupljem in se ponovno odlično odrezali. V kategoriji do 9 let so bili drugi, v kategoriji do 12 let pa prvi (in prav tako v kategoriji do 15 let, kar pomeni, da so se uvrstili na DP tudi v kategoriji do 15 let, kamor se uvrsti samo regijski prvak!

Fantje so res presegli vsa pričakovanja in se jim je dobesedno “strgalo saj so v povprečju 4 – 5 let mlajši od ostalih ekip v kategoriji do 15 let!!!
 
Čestitamo ob ponovnem odličnem uspehu.
 

 

Rezultati 6. turnirja OLM

Skupni vrstni red

Fotografije in besedilo: Anton Praznik, mentor

Zadnji turnir je imel izjemno močno zasedbo, a je tudi tokrat zanesljivo zmagal Matic Lavrenčič iz Ljubljane, ki vodi v skupni razvstitvi po 6. turnirju.
Tokrat sta se izkazala Val Vodnik, ki se je v skupni uvrstitvi utrdil na 2. mestu, in Andraž Korošec, ki je bil deveti in se v skupni uvrstitvi na šolski letvici prebil celo na 5. mesto.
 

 

 


Rezultati 4. turnirja

Skupni vrstni red

 

razpis 4. turnirja OLM


Rezultati 3. turnirja OLM

Skupni vrstni red


Termini Območne lige mladih na OŠ Brezovica:

9. 1. 2019

6. 2. 2019

6. 3. 2019

3. 4. 2019

15. 5. 2019


Včeraj, v torek, 11. 12. 2018, so učenci: Mavsar Jon, Čepeljnik Žiga, Nagy Lovro, Vodnik Val, Štembal David, Selan Krištof, Pregl Gašper, Sever Gašper, Stanar    Luka in Malovrh Lovro nastopili na regijskem prvenstvu v šahu. Pri tem so se izvrstno izkazali. Mentor Anton Praznik je o rezultatih poročal tako:

V kategoriji do 9 let smo odlično štartali, Žiga Čepeljnik je dobil prve tri partije, nato pa je zelo popustil in ni izkoristil nekaj dobljenih pozicij. Na koncu je Jon Mavsar zbral 4 točke in se uvrstil na 4. mesto, Čepeljnik je s 4 točkami zasedel 5. mesto, Lovro Nagy pa je bil s 3 točkami osmi med 11 tekmovalci.
V kategoriji do 12 let smo imeli 6 igralcev, ki so se vsi borili za sam vrh. Najbolje je igral David Štembal, ki je na koncu delil 1. – 3. mesto z Jalovcem iz Kočevja in Valom Vodnikom. Regijski prvak je postal David Štembal, Val Vodnik pa je bil tretji. Prvi trije so se uvrstili na osnovnošolsko državno prvenstvo do 12 let. Ostali učenci iz OŠ Brezovica so se uvrstili tik pod vrhom, vsi so osvojili po 4 točke: 5. Pregl, 6. Selan, 7. Sever, 8. Malovrh – vsi s po 4 točkami v konkurenci 20 šahistov.
V kategoriji dečkov do 15 let je nastopil Luka Stanar, ki se je uvrstil med 13 igralci s 3 točkami na 10. mesto.
 
Čestitamo za dosežen upeh.

Rezultati 3. turnirja

Skupni vrstni red po tretjem turnirju

 

Razpis: 3. turnir OLM


SKUPNI VRSTNI RED: po 2. turnirju

REZULTATI 2. ŠAHOVSKEGA TURNIRJA IN FOTOGRAFIJE

Razpis: Osrednjeslovesnka liga mladih 2018/19 2. turnir

 


SKUPNI VRSTNI RED: po 1. turnirju

RAZPIS:  Osrednjeslovenska liga mladih 2018/19 1. turnir

REZULTATI 1. ŠAHOVSKEGA TURNIRJA in FOTOGRAFIJE:

 

 

Dostopnost